La llar per a tu

No et conformis amb la incomoditat

Comprar o llogar un habitatge és una de les decisions més importants de la teva vida. Has decidit fer el pas, vols casa teva. Però, com ha de ser? Has pensat què vols? Cada persona té unes necessitats diferents i complir-les és el principal.

Moltes vegades ens adonem del què ens calia quan ja ens hem mudat, veritat? Quan ja és massa tard. No volem que et passi. Per ajudar-te a decidir, perquè no se t’escapi ni una, t’hem seleccionat els punts més rellevants a tenir en compte a l’hora d’escollir la llar per a tu

Quin és el meu pressupost?

Aquesta sol ser la primera pregunta que ens fem. És important no passar-se ni quedar-se curt, cal ser realista i treure’n el màxim partit. Pensa no només en el preu de l’habitatge, sinó també en els diners que pots pagar per l’entrada, l’hipoteca o el lloguer sense que et comprometi en excés. Tenir-ho clar i fer els càlculs necessaris t’estalviarà molts mals de cap.

La localització

PER LA CIUTAT

Poble o ciutat? Urbanització? Natura? Cada lloc té la seva personalitat, és molt important que trobis la que coincideix amb tu. No t’oblidis de qui vols tenir a prop, en ajudarà molt. És la família? La feina? Els amics?

BARRI

Sempre has escoltat l’expressió “vida de barri”. El seu caràcter, el sentiment de comunitat, la familiaritat… com vols que sigui? Escollim-lo bé.

TRANSPORT

Estar ben comunicat és essencial. Si tens transport privat, assegurem-nos que hi ha aparcament, ja sigui al carrer o pàrquing propi. Si no és el teu cas, revisem les opcions de transport públic.

SERVEIS

Hi ha supermercats i botigues a la zona? Escoles? I serveis sanitaris? Pensa en la comoditat que et dóna tenir tots els serveis al teu voltant i què fàcil faran el teu dia a dia.

De portes endins

Casa teva són més que quatre parets, és on “vius” la teva vida. T’hi has de sentir bé, segur, tranquil i a gust. Et recomanem tenir en ment 8 punts:

PLANTA

Quantes habitacions vols? I quin mínim de m²? Segons el número de persones necessitaràs més o menys espai per estar a gust. Té sortides exteriors? Arriba la llum solar?

CONSTRUCCIÓ

L’edifici o la casa és d’obra nova? Quants anys té la finca? En cas de ser antiga, està ben conservada i/o remodelada? Amb els anys les construccions es deterioren, tenen esquerdes i filtracions. Informa’t de si té un bon manteniment i evita ensurts.

QUALITAT DE L’IMMOBLE

Les parets són robustes? Les canalitzacions estan en condicions? Com són els tancaments? Una construcció ben feta t’evitarà tenir problemes, com sorolls molestos, i haver de fer reformes més endavant.

INSTAL·LACIONS

Aire condicionat i/o calefacció? Tot elèctric o també hi ha gas? Saber l’estat dels subministraments i els tipus d’instal·lacions és important per tenir control de les despeses.

ACCESSIBILITAT

Ningú vol una casa a la qual no pot accedir-hi o li costa i arriba esgotat. Sobretot amb mobilitat reduïda o a certes edats. L’edifici té ascensor? L’escala és ampla? Hi ha rampes?

ELECTRODOMÈSTICS

Has de tenir en compte la inversió que suposa comprar-ne, en cas de necessitar-los, així com la seva eficiència energètica i capacitat. Sobretot en el cas dels lloguers, cal valorar si la vivenda ja té electrodomèstics i ens val la pena aprofitar-los.

MOBILIARI

El mobiliari té unes funcions i dóna un ambient. Hi ha cops, però, que no et pots permetre comprar tot el necessari quan el pis o la casa està buida. Pensa si prefereixes buscar un domicili equipat o omplir-lo de zero.

DOMÒTICA

Coneixes els sistemes automàtics o de control remot? Poder automatitzar des de l’obertura de finestres, la calefacció, els electrodomèstics… Aquestes tecnologies et poden fer el dia a dia molt més fàcil.

Necessitats especials

Pot ser que a més de tot el que hem comentat, tinguis algun tipus de necessitat més específica: alguna limitació física, o que tinguis a càrrec persones que necessiten més atenció, com gent gran o nens petits. També hem volgut pensar en vosaltres, per això et donem unes consideracions extres:

MOBILITAT

Amplada de portes, passadissos i espais, així com els accessos i les zones de pas han de tenir unes mesures mínimes per permetre-us moure còmodament, i els espais han de ser suficientment amplis. Tenir portes corredisses també és útil en aquests casos.

CANVIS DE NIVELL

Els desnivells poden ser una complicació: si són esgraons, hi ha d’haver rampes per facilitar l’accés. Si n’hi ha, cal comprovar que compleixen la normativa i que són còmodes per maniobrar.

ELEMENTS DE SEGURETAT

Tant si són per grans, com per petits, tenir aquests elements de seguretat a escales, passadissos, banys i altres estances permet estabilitzar els moviments i donar seguretat. Tota prevenció és poca. Revisa també la facilitat d’arribar a endolls, cantonades perilloses, etc.

ALÇADA DEL MOBILIARI

Els elements de casa han d’estar adaptats a les capacitats de l’inquilí. Has de poder arribar a tots els racons sense problema i sense que suposi un perill de caigudes o lesions.

QUÈ FEM PER A TU?

Finques Molas busquem l’habitatge, de propietat o de lloguer, que s’adapti a les teves necessitats, sobretot les més concretes. Gràcies a la nostra llarga experiència i dedicació, comptes amb l’equip professional indicat per assegurar-te que trobes el que busques i per facilitar tot el procés.

Ens assegurem que tens clara tota la informació i et resolem dubtes. Revisem amb tu les condicions del contracte de lloguer o venda. T’ajudem amb tots els passos i la documentació necessària.

Troba la teva llar a través del nostre cercador online aquí i t’assessorem per telèfon o e-mail. Ens encantaria conèixer-te en persona: vine a la nostra oficina i ens posem mans a l’obra.

Benvinguts a Finques Molas, trobem la teva llar, no només un lloc on viure.

Comparteix